сряда, 22 януари 2020 г.

Ако енергията идва от словото, проникновението идва от мисълта.

Мълчанието е злато, защото мълчанието е мъдростта на глупака.

Едно е да насърчаваш, вдъхновяваш и помагаш на един човек, а съвсем друго е да го ръчкаш, притискаш и манипулираш, за да му стъпиш на врата.

Пътят към ада е осеян с добри намерения и затова е нужно седем пъти да мерим, един път да режем.

Преди да поискате да оплювате и очерняте народа е добре да знаете, че и вие сте неразделна част от него. :)

Когато теорията и практиката на социализма са довели до провал на държавата, тогава не търсим доброто, получено в наследство от нея, а лошото, защото то е в основата на провала на държавата и трябва да се освобождаваме от него, за да не го повтаряме в бъдеще и да продължаваме да се проваляме отново и сами.

Не е разбрал напълно същността и смисъла на свободата и свободомислието този, който не е изпитал върху гърба си тежестта на самокритичността и не е извлякъл ползата от нея.

Ако не умеем да противарим на самите себе си, тогава няма да можем да виждаме и разбираме истината за себе си и да поправяме грешките си и да се променяме към добро.

Ако не можем да противоречим свободно на другите, няма да можем да стигнем до разбирането и достойнствата на мисленето да противоречим на самите себе си.

Когато насъскват и надъхват хората с враждата, злобата, омразата, гнева, страха, тогава обикновено се опитват да използват волята и енергията им за промяна за свои лични и групови интереси.

Ако енергията идва от словото, проникновението идва от мисълта.

Когато миналото ни е провалило, тогава търсим лошото в него, което е причинило провала, за да можем на негова основа да измисляме доброто, което да осъществяваме в бъдеще, на основата на решенията и промените.

Промените могат да бъдат както към добро, така и към лошо, така че ако нямаме критериите и стандартите, чрез които да преценяваме идеите и решенията към промяната, тогава няма да знаем към какво точно ин води волята ни за промяна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар